Ferdighus og produktivitet
Co-op Brianna Karelin brukte Revu til å innovere arbeidsplassen, og fikk en jobb i prosessen
Brianna Karelin var junior ved Universitetet i Cincinnati med hovedfag i byggeledelse, da hun fløy over hele landet for en co-op på Helix Electric i San Francisco. Karelin hadde jobbet med bygg og anlegg siden hun var 16 år, og sjefene hennes har alltid vært detaljstyrte. Nå jobber hun med et syv-etasjes sykehjemsanlegg, og sjefen hennes var en fremsynt tenker, fokusert på å forbedre effektiviteten i byggebransjen og oppdatere prosesser som har vært det samme i de siste 50 årene. “Sjefen fortalte meg: ‘Jeg vil at du skal sette alt du trenger for byggingen i det elektriske grunntrinnet for hver enkelt enhet i en boks. Jeg ønsker at det inni boksen skal settes sammen så mye som mulig’. Dette var instruksjonene hans”, mintes Karelin. Hun innså at hva han ba om var en mer effektiv prosess, en som var repeterbar og med få feil. “Gi meg to uker”, sa hun til han. “Jeg skal gi deg noe skikkelig. Gi meg en måned og jeg vil finne opp noe utmerket”.
Et bilde (i Revu) sier mer enn tusen ord
Og det var akkurat det hun gjorde. Ved å bruke Bluebeam Revu, en programvare hun hadde hatt noe erfaring med i Cincinnati, brukte Karelin verktøysettfunksjonen til å opprette et enkelt dra og slipp-system. Hun brukte også Revu til å konfigurere en mal til et arbeidsark, slik at det ville ta et minutt eller mindre å utforme en elektrisk boks. Dette tillot henne også å indikere til montører i feltet hvordan boksen skulle se ut. Tidligere måtte denne informasjonen ha blitt stavet, og kunne dermed etterlate rom for forvirring og feil. Nå kan selve tegningen gis til personen i ferdighusbutikken som arbeider på gulvet, slik at de har en reell oversikt over hva de skal bygge. I tillegg fargekodet Karelin alt sammen, slik at risikoen for feil ble betydelig mindre.
Sjefene hennes var imponert, for å si det mildt. I slutten av co-op-oppholdet, utvidet Helix et heltidstilbud med en nyopprettet stilling basert på den nye prosessen hennes. Karelin fikk til og med skrive en egen jobbeskrivelse.

Prefabrikasjon kan hjelpe med å oppveie mangel på arbeidskraft
Nå arbeider Karelin som prefabrikasjonsingeniør i prefabrikasjonsbutikken ved Helix Electric’s Lake Elsinore og arbeider med å forbedre gjeldende ferdighusprosesser for butikken og i feltet. Ved starten av neste år, vil hun begynne å rulle dette ut på arbeidsområdene fra Honolulu til Seattle. Hun ser på prefabrikasjon som nøkkelen til å overkomme utfordringene i et stramt arbeidsmarked. Et problem med ingen ende i sikte.
«Prefabrikasjon er viktig fordi bygg og anlegg gjør det veldig bra akkurat nå, så vi får alle disse prosjektene, men vi har ikke nødvendigvis nok folk til å håndtere dem. Hvis vi kan forbedre produktiviteten på en arbeidsplass, hjelper det med å lindre noe av stresset hos mannskapene samt våre andre prosjektgrupper, fordi vi ikke har uendelig med ressurser på dette tidspunktet», sa Karelin. Hun har stadig oftere vendt til Revu for å hjelpe med å støtte disse endringene, og har i sin tur redusert Helix samlede tekniske stabel. Jo mer programvaren kan gjøre, jo mer data blir delt effektivt, og jo mindre trenger selskaper å bruke på teknologi og opplæring.
Det viktigste er, at med bare så mange mennesker som arbeider med prosjekter og ved at det synkende antallet i overskuelig fremtid, vil entreprenører måtte forbedre produktiviteten gjennom teknologi og innovasjon for å holde seg i toppen. Brianna Karelin følger med på nettopp dette.